bitcoin, crypto, ai, chatgpt, openai, falconx
(Afbeelding: Unsplash)

Eens we door kunstmatige intelligentie onze baan kwijt zijn, kunnen we meteen met pensioen. Want dankzij een nieuwe bot van ChatGPT, zullen kleine Bitcoin-beleggers in de toekomst kunnen wedijveren met de grootste investeringsfirma’s. Althans, dat is de bedoeling van Satoshi, de crypto-tool in ontwikkeling bij FalconX.

FalconX is een Amerikaans crypto-handelsplatform uit Silicon Valley die met machine learning een streepje voor wil blijven op de concurrentie. De CEO van het bedrijf leerde 2,5 jaar lang de kneepjes van het AI-vak bij Google, in het team van de huidige baas van de techgigant. Net als alle trading platforms gebruikt FalconX machine learning al om complexe processen in sneltempo op te lossen. Maar een ChatGPT-bot die kleine crypto-vissen mee laat surfen op de golven van grote walvissen, is nieuw.

Satoshi: ChatGPT voor crypto-beleggers

VIDEO: 🚨 ChatGPT Bitcoin Trading Strategy +42572% PROFIT - FULL TUTORIAL!!!
Thomas Kralow

Al staat Satoshi – vernoemd naar de vermoedelijke uitvinder van Bitcoin – nog in de kinderschoenen, zijn de eerste stappen naar een werkend product gezet. Het project is al langer in ontwikkeling maar kende pas een doorbraak na hulp van OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT.

Aan Forbes verklaarde de CEO van FalconX dat 90 procent van alle handel in crypto door slechts 10 procent van het aantal beleggers komt. Voornamelijk grote investeringsfirma’s met hele legers aan handelaren en volle arsenalen aan trading-algoritmes bepalen de koers van Bitcoin en andere valuta. Kleine spelers zijn daar zo goed als altijd de speelbal van. De strategieën van deze whales zijn echter vaak dezelfde, alleen bestaat de kunst erin te voorspellen wanneer ze toegepast worden.

Dit zal op drie manieren gebeuren. Ten eerste kan Satoshi al het relevante nieuws en informatie in traditionele en sociale media in kaart brengen om briefings te geven die gericht zijn op de interesses of investeringen van een crypto-handelaar. De nieuwe AI-dienst zal vragen kunnen beantwoorden zoals ‘Hoe heeft mijn portefeuille het de afgelopen 24 uur gedaan?’ of  ‘Wie zijn de drie grootste influencers over een bepaalde crypto-valuta en wat zeggen ze?’. Tot zover het al functionele stadium van Satoshi.

‘Hoeveel kost een shortpositie van 1.000 euro op Bitcoin?’

VIDEO: I Asked ChatGPT To Make Me As Much Money As Possible
Andrei Jikh

De volgende stap is de implementatie van markt-advies en handelsstrategieën. De gebruiker zal kunnen vragen ‘Hoeveel kost het me om een shortpositie van 1.000 euro op Bitcoin in te nemen?’. De laatste fase is het daadwerkelijk toevoegen van koop/verkoop-knoppen in Satoshi. Zo kan de toekomstige, jong gepensioneerde Bitcoin-koning de juiste strategieën meteen uitvoeren.

Wanneer de ChatGPT-bot van FalconX het licht zal zien is nog niet bekend, maar sinds de samenwerking met OpenAI zou de ontwikkeling van de tool in een stroomversnelling zitten. Toch maar voor de zekerheid nog eens checken welke landen het best zijn om tegenwoordig op pensioen te gaan.