header banner
Default

Bu etkileşimli web sitesi, üzerimizde gezinen tüm Starlink uydularını görmemizi sağlar


Table of Contents

    Yeni bir çverimişi etkileşimli animasyon, kaç tane Starlink uydusunun yörüngede olduğunu ve uzaya ne kadar yayıldıklarını gösteriyor. Etkileşimli animasyona internet üzerinden erişilebiliyor ve hem Dünya’nın yörüngesindeki Starlink uydularını hem de OneWeb uydularını ve GPS uydularını görmeye imkan tanıyor. Bu animasyon, gezegenimizin uydular tarafından ne kadar geniş bir şekilde kapsandığına dair ilginç bir bakış açısı da sunuyor.

    Web sitesinde görülene göre, Starlink’in yörüngede 3.500’den fazla uydusu bulunuyor ve Elon Musk’ın SpaceX şirketi yörüngeye daha fazla uydu fırlatmaya devam ettikçe bu sayının giderek artmasını bekleyebiliriz. Gönderilen bu uyduların amacı, normal olarak, 2022’deki ilk fırlatmadan bu yana iyi bir başarı gösteren internet hizmeti için daha geniş kapsama alanı sağlamaktır.

    Hatta, Starlink kısa bir süre önce yörüngeye 50’den fazla uydu daha fırlattı ve kuzey Kaliforniya üzerinde birçok kişiyi şaşırtan bir ışık treni yarattı. Tabii ki yörüngedeki uyduların sayısının sürekli olarak artması, bu uyduların yaratabilecekleri sorunların da sorgulanmasına sebep oluyor.

    Uzmanlar, uydular söz konusu olduğunda Dünya’nın etrafında doldurabileceğimiz halen bol miktarda alan olduğunu söylüyor. Yani, bu uydular gelecekte sorun haline gelebilir ancak şimdilik herhangi bir sorun teşkil etmiyorlar. Ancak, bu tür uyduların bir şeylerin ters gitmesi veya emekliye ayrılmaları durumunda yörüngeden nasıl ayrılacakları ve yörüngede uzay enkazı yaratma ihtimalleri sorun olabilir.

    Yine de, gezegenimizin etrafında dönen çok sayıda Starlink uydusunun hayranlık yarattığı rahatlıkla söylenebilir. Tabii ki, web sitesi SpaceX veya Starlink ile bağlantılı olmadığı için bu sayı güncel olmayabileceğini de belirtmekte fayda var.

    Sources


    Article information

    Author: Ellen Powers

    Last Updated: 1697865004

    Views: 1138

    Rating: 4.4 / 5 (64 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Ellen Powers

    Birthday: 1942-03-18

    Address: Unit 2806 Box 4194, DPO AE 41976

    Phone: +4122199242090768

    Job: Article Writer

    Hobby: Astronomy, Badminton, Video Editing, Crochet, Scuba Diving, Painting, Cycling

    Introduction: My name is Ellen Powers, I am a rich, talented, priceless, audacious, courageous, lively, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.