header banner
Default

Een grote Europese bank heeft cryptocurrency-diensten geïntroduceerd die bitcoin en ethereum ondersteunen


De op vier na grootste bank in Zwitserland heeft deze week bekendgemaakt crypto diensten te gaan aanbieden. Het gaat om St. Galler Kantonalbank. De diensten betreffen handel en bewaardiensten voor ethereum (ETH) en bitcoin (BTC). 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

SEBA en St. Galler slaan handen ineen voor crypto

VIDEO: Bitcoin Bank Launches!🚨 Custodia Bank Adding Ethereum Next
Paul Barron Network

De crypto diensten worden aangeboden in samenwerking met SEBA Bank, een Zwitserse crypto bank. Vooralsnog zijn de crypto diensten enkel beschikbaar voor een selecte groep cliënten. St. Galler Kantonalbank heeft tevens aangegeven het crypto aanbod uit te willen breiden in de toekomst op basis van de vraag van cliënten.

“We zijn erg blij om St. Galler Kantonalbank met onze expertise te ondersteunen in zijn uitbreiding omtrent digitale asset diensten. Eerder dit jaar, na een kort implementatieproject, ondertekenden St. Galler Kantonalbank en SEBA het contract. St. Galler is nu klaar om een selecte groep cliënten toegang te verlenen tot cryptocurrencies. Als eerste stap bitcoin en ethereum. Andere crypto zullen snel volgen,” Aldus Christian Bieri van SEBA Bank.

Het is de eerste stap in de crypto wereld voor St. Galler, en het zal klanten de mogelijkheid geven om crypto aan hun investeringsportfolio’s toe te voegen. 

We are delighted to announce our new partnership with St.Galler Kantonalbank (SGKB), to enable digital asset custody and brokerage services for SGKB’s clients. This collaboration marks a significant milestone in adopting digital assets and crypto-related services in Switzerland.… pic.twitter.com/syVeb0V5t5

— SEBA Bank AG (@WeAreSEBA) November 2, 2023

Zwitserse banken voorop in crypto adoptie

VIDEO: Enorme Europese bank start met crypto | Is 30.000 USD de top? | Crypto nieuws vandaag | #900
BLOX

De bank is een van de 24 zogenaamde ‘kantonnale banken’ in Zwitserland. Dit zijn banken die gedeeltelijk in handen zijn van de deelstaten van het land. Ook St. Galler verheugt zich over de samenwerking met SEBA Bank. Falk Kohlmann van St. Galler Kantonalbank zegt er het volgende over:

“Met dank aan onze samenwerking met SEBA Bank hebben we een duidelijke opzet geïmplementeerd, waardoor we kunnen leren en groeien in verhouding tot de wensen van onze cliënten.”

SEBA Bank is, zoals eerder vermeld, een crypto bank. Het crypto platform heeft namelijk een officiële banklicentie in handen van de Zwitserse financiële toezichthouder. Dit geeft SEBA een unieke positie als bruggenbouwer tussen de traditionele financiële wereld en de crypto wereld.

St. Galler is overigens niet de eerste Zwitserse bank die door SEBA Bank ondersteund wordt bij het opzetten van crypto diensten. Eerder gingen LGT Bank Liechtenstein en Julius Baer Bank al in zee met SEBA Bank.

Sources


Article information

Author: Michael Mckay

Last Updated: 1700266921

Views: 1131

Rating: 4.4 / 5 (48 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michael Mckay

Birthday: 1909-04-19

Address: USCGC Fletcher, FPO AP 23996

Phone: +4574675149212168

Job: Interior Designer

Hobby: Tennis, Fishing, Graphic Design, Rowing, Playing Piano, Survival Skills, Amateur Radio

Introduction: My name is Michael Mckay, I am a apt, accomplished, bold, ingenious, unyielding, unswerving, vibrant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.